Teérted, Te Érted?

Mindenki életében vannak időszakok, amikor túlhajszolt, energiátlan, állandóan fáradt, semmihez nincs kedve. Erőtlenül roskad le a tv, vagy a computer elé és csak bámul ki a fejéből.

Amikor legszívesebben elbújna a világ-, a családja elől, az örökmozgó gyerekei elől és töltőre tenné magát. Semmire nem vágyik jobban, csak aludhasson, reggel kipihenten ébredjen, ne valami homlok szaggató fejfájásra, ne karikás szemek, sápadt  arc nézzen rá a tükörből.

Étkezések helyett gyorsan bekap valamit és egyre többet kávézik, vagy energiaitalokkal tartja magában a lelket, miközben aggódva látja, hogy súlya rohamosan növekszik, vagy éppenséggel csökken.  Amikor összecsapnak a fejünk felett a hullámok,  nehéz tartani a tempót, az agyunk alvás helyett is csak pörög, nem tudunk kikapcsolni, feltöltődni.  Ha ez az állapot tartósan fenn áll előbb-utóbb valami elromlik bennünk, hiszen ilyenkor a tartalékainkat éljük fel, legyengül az immunrendszerünk.

Azaz immunrendszerünk, amire az elmúlt hónapok óta akkora figyelem irányul, mint még soha talán, az egészségünket hivatott védeni, életünk múlik rajta, hogy mennyire erős,  hatékony, ez bizony függ a testi-lelki állapotunktól.

Az elfogyasztott étel, olyan mint az üzemanyag. Ez adja a testünk megfelelő működéséhez szükséges energiát. Ha nem figyelünk arra, hogy a magunkba adagolt üzemanyag megfelelő minőségű és mennyiségű legyen, szervezetünk nem fog rendesen működni, nem lesz olyan jó a közérzetünk, mint lehetne.

Testünk mintegy 50 trillió sejtből épül fel, ezek mindegyikének napi állandó tápanyag-utánpótlásra van szüksége az optimális működéshez. Élelmünk minden egyes sejtünket befolyásolja, így tágabb értelemben létünk minden aspektusát: hangulatunkat, energiaszintünket, libidónkat, alvási szokásainkat, gondolkodásunkat,  azt hogy milyen ételekre vágyunk. Röviden: az egészséges étkezés a jó közérzet kulcsa, mint olyan az pedig az immunrendszerünk kulcsa.

De mire is van szüksége a szervezetünknek, hogy jól érezze magát?

Jó levegőre, vízre, ételre, ami vitaminokból, ásványi anyagokból,  enzimekből, fehérjékből, zsírokból, szénhidrátokból áll, és természetesen jó érzésekre, szeretetre, békére, szívből jövő jó gondolatokra, sok alvásra, mozgásra. Mert sok kis részből áll össze az Egész, azaz az Egészség.

Bár utóbbiakat lehet, hogy furcsának találjátok egy táplálkozással, juiccel foglalkozó előadás keretében, de hiszem, vallom, hogy az EMBER több, mint egy jól működő szervezet, test. Az Ember szellemi lény, lelkünk van, éppen ezért, ha érzelmileg sivár, örömtelen, stresszes életet élünk,  szorongunk, nem alszunk eleget, nem sportolunk, mozgunk eleget, akkor a táplálkozásunkra elég nagy feladat hárul lássuk be, hogy kiegyensúlyozza a többi hiányát, annál is inkább, mert minden összefüggésben van a többi elemmel.

A  jó hír az, hogyha az egyiket helyrehozzuk, akkor az jó hatással van a többire is és elindul egy pozitív, felfelé mutató változás az életünkben. Melyikkel kezdjük, az mindig attól függ, hol szúr a szög leginkább. De szerencsére „minden út Romába visz”, vagyis a jobban létünk felé, a Jól-Lét felé

A testünk az  örök-társunk, sokan jöhetnek-mehetnek az életünkben, de a testünk mindig velünk van. Nem cserélődik, pontosabban nagyon is, hiszen minden másodpercben sejtek milliói halnak és születnek bennünk. Csak nem mindegy, hogy Te, a Te részeddel, hogy élsz, vagy élsz vissza. Hiszen Te döntöd el mennyit pihensz, mennyit és mit iszol-eszel, megmozgatod-e, kiviszed-e a friss levegőre,  mérgezed, hiszen Ő a Te általad hozott anyagból tud csak dolgozni Teérted, Te Érted?:)))

Just Juice It!

Tavaszi fáradtság? Felejtsd el!

Tavaszi fáradtság? Felejtsd el!

Tavaszi fáradtság, téli bunda alatt elrejtett plusz kg-ok, fejfájás, magas cukor-, koleszterin-, vagy vérnyomás? Farkaséhséggel veted rá magad az ételre, mert a rendszertelen étkezés miatt  leesett a vércukorszinted és majd elájulsz? Inzulinrezisztencia, amit...

bővebben
Tedd magad töltőre a JUICE-al

Tedd magad töltőre a JUICE-al

űíA kérdésre, hogyan tölthetnénk fel magunkat, hogy kaphatnánk újra energiára, fogyhatnánk le, erősíthetjük az immunrendszerünk a legrövidebb idő alatt a leghatékonyabban számomra egyértelműen JUICE a válasz! Miért pont juicokkal? Mert a leggyorsabban hatnak, mint egy...

bővebben
A titkos hozzávaló

A titkos hozzávaló

Mindenki hallott már a PH kifejezésről? Anélkül, hogy ebbe részletesen szeretném beleásni magunkat, a lényege a következő: A PH értékkel valami savasságát, illetve lugosságát fejezzük ki. (A P: potenz, erőt jelent, a H a Hidrogénionok koncentrációját egy adott...

bővebben