Rólunk mondták!

Visszajelzés a JUICE kúráról!

Kedves Ági!

Többen kértétek, hogy osszak meg bátorító, motiváló történeteket, ha van a tarsolyomban. Márpedig mindig van.

A következő hihetetlenül inspiráló történet, amelynek „főszereplője”, Rita, különösen közel áll a szívemhez – ezért is osztom meg örömmel az Ő sikerét Veled.Ritát 3 éve ismerem, egy teljesen más – üzleti – közegből. A Pilates azonnal utat talált az Ő szívéhez is: Pilates táboraink, egyéb rendezvényeink Törzs Résztvevőjévé vált, ám valamely oknál fogva az otthoni, rendszeres Pilates hosszú ideig nem tudott beépülni az életébe. De ezek az idők elmúltak, mert történt VALAMI …

Több száz „Sorstársával” egyetemben Rita is benevezett a 10 hetes, élőben és valós időben zajló „TUDATOS Bombanő születik!” Programba, amelynek 1. heti Vendég Szakértője Munián Éva, juice terapeuta volt. Évi sodró lendületű, lelkes és mély szakmaiságról tanúskodó összefoglalója a juice-okról, azok élettani hatásáról, szerepéről sokunkat magával ragadott. Ám Ritát azonnali cselekvésre is sarkallta.

Úgy érezte: itt az idő, s másnap már hívta is Évát, akivel egy felügyelt, 30-napos juice-kúrába kezdett! S ami a hab a tortán: valahogy Pilates terén is megtörtént az áttörés! Rita rendszeresen tornázik a a TUDATOS Bombanő születik! Program videóira és a 30 napos juice-kúráját – a hatalmas sikeren felbuzdulva, coach-a tanácsára, no és annak segítségével – 10 nappal „megfejelte” …
Én pedig állati hálás vagyok Évinek, mert a sikerélmény további cselekvéshez, elszántsághoz, kitartáshoz vezet: úgy tűnik, Őrá is szükségünk volt, hogy Rita a tornával is eredményt tudjon elérni ;)!

A TUDATOS Bombanők részére szervezett juice workshopon már Ő mutatta be a juice-készítés legalapvetőbb fortélyait és osztotta meg tapasztalatait és élményeit a jelenlévőkkel – illetve a virtuális térből minket figyelőkkel. Mert a workshopot online, élőben is közvetítettük a Zoom-on azoknak, akik fizikai formában nem tudtak jelen lenni, ám érdekelte őket is, milyen juice-ok, smoothie-k, lassi-k készülnek 😉 …

S akkor nézzük az eredményeket, amelyek lenyűgözők!

Rita május 13-án kezdett bele a juice+ rendszeres torna programba. A juice workshopra június 6-án került sor.

A 4 hét alatt Rita testsúlya 10 kg-mal lett kevesebb, derékból 9 cm-t, csípőből 5 cm-t, has körfogatból 10,5 cm-t, combból pedig 4 cm-t veszített! S amit nagyon kiemelt: a sok torna miatt a bőre feszessége nem változott. Ja, és nem! Egyáltalán nem éhezik 😉 … köszöni, tök jól van! Szinte ragyog! Ezt tanúsíthatom – és Te is láthatod.

A napi 4 kávéja egy szem reggeli kávécskára redukálódott. Az amúgy 4-5 óra alvása 7-8 órára nyúlt. Az erőnléte pedig összehasonlíthatatlanul jobb lett …! A Férjével rendszeresen Nordic Walkingolnak, ahol – ellentétben az eddigiekkel – mostanában Ő „tört” előre, a Párja alig éri utol ;)!

Hogy mindez hogyan lehetséges úgy, hogy „csak” préselt zöldség, gyümölcsleveket iszik???
Nos, erről szól a juice terápia, amelynek Munián Éva egyik legjobb szakértője kishazánkban ;

Rita ma tart a 38. napnál és már azért várja, mikor ehet egy kis natúr csirkemellet, zöldsalátával – de az Ő története iskolapéldája annak, mi történik, amikor már „nagyon szúr a szög”, s amikor a megfelelő „csillagállások” mellett a megfelelő emberek összetalálkoznak!
Életek tudnak megváltozni 😉 …

Remélem, ez a történet Rád is inspirálólag hatott! Ha szeretnél megtudni többet a juice-lakomákról és kúrákról, jelezd nyugodtan 😉! S tudd, hogy ez Veled is megtörténhet 😉 …

Kívánok Neked jó szünidőt és csodaszép, nyári napokat!

Puszi: Ági

Simonfi Ágnes
Peak Pilates Mesteredző
A Peak Pilates hazai oktatási –
és európai Csapatvezetője

 

2016 januárjában mérlegre álltam, s 108 kg-ot mutatott. Tudtam, éreztem, nagyon nincsen rendben az egészségem. Fáj a lábam fáj a hátam, s a legkisebb mozgástól is kifáradok, „megszuszogósodok”. A folyamatos fogyókúrák után mindig duplán jöttek vissza a leadott kilók. Ekkor határoztam el, hogy sutba dobom a kúrákat, és komolyan és tényleg életmódot váltok. Tudtam, a rendszeres mozgás nagyban segíti ezt a tervemet valóra váltani, ezért keresni kezdtem. Így találtam rá a Pilatesre és Ágira. Fokozatosan és folyamatosan változni kezdtem, először DVD-t vettem, majd beneveztem a 30 napos bikiniforma kihívásba, majd tagja lettem a Jövőre fiatalabbnak. Itt fogadtam meg, hogy minden újra nyitott leszek, s az Ági és Era által kínált lehetőségekkel élni fogok. Ezen lehetőségek egyike volt a program a programon belül, a Tudatos bombanő. 

A Bombanő program első heti szakértője volt Munián Éva, juice-terapeuta. Gondoltam, ez máris nem érdekel. Nem akarok rövid távú kúrákba fogni, különben is, csak nyers dolgokat enni egészségtelen, és csak inni meg pláne. Aztán elolvastam a cikket a Tudástárban, és nagyon szimpatikus volt a hangneme, az a rész, amelyben a vízivásról volt szó, s mégis bekapcsolódtam az előadásba. Egy hiteles, kedves személyiséget ismertem fel Évában, aki teljes lelkesedéssel beszél mindarról a jóról, amit ő átélt és megtapasztalt. Azonban továbbra is az volt a fejemben, hogy ez a kúra borzasztó, és nem nekem való. Azért persze a 10 hét alatt mindig motoszkált bennem a gondolat, mégsem olyan rémes ez, s amikor Ritát megláttam, milyen sugárzó már a képeken is, kezdtem belátni, mennyi haszna lehet egy juice-kúrának. A végső döntést azonban az élő találkozó adta. Mindenkinek javaslok egy juice-bemutatót, ahol élőben láthatjátok Évát, és kóstolhatjátok a juice-okat. A nyári szupertáborban volt egy mini juice-bemutató, és engem teljesen elkápráztatott, s egyben mélyen elgondolkodtatott. Megláttam Évát, akiből vidámság és életerő árad, s a háta mögött súgtuk csak, nem hisszük el, hogy ennyi éves 😊. A zöld csoda juice megízlelése pedig végleg megváltoztatta a véleményemet. Annyira finom volt, hogy a táborból hazaérve kis antik turmixgépem és egy zöldségtároló tasak (lyukacsos) segítségével azonnal készíteni kezdtem a juice-okat, és napi egy-másfél litert tiszta juice-t ittam. Innen már csak egy nagy levegőt kellett venni, hogy a kúrára jelentkezzem Évánál. 

A kúra előtt (szeptember, tanévkezdés) máris jelentkeztek nálam a fáradtság szokásos tünetei. A folytonos kimerültség, a stressz, az energiátlanság, aluszékonyság. A mérleg sem mutatott szépeket, még a tornaprogram után is 92 kg. Reméltem, hogy a juice-ivás kellemes mellékhatása nálam is az lesz, hogy a szervezetem a plusz kilók leépítését is fontosnak fogja tartani az öngyógyító folyamatok során, és veszítek majd a súlyomból, a szemem előtt a mérlegen egy hetessel kezdődő szám megjelenése lebegett… Ezen kívül reméltem, hogy a kezdődő magas vérnyomás- inzulinrezisztencia – pajzsmirigy alulműködés kombóm javulni fog, nem fejlődik tovább, esetlegesen gyógyszeres kezelésre nem szorulok majd. A legnagyobb félelmem az volt, hogy folyton éhes leszek, és nem fogom bírni. Ezért először csak a férjemnek árultam el. Előtte mégsem annyira ciki, ha két nap után feladom…

A legnagyobb meglepetésem az volt, hogy egyáltalán nem voltam éhes! S az egész kúra során nem volt éhségérzetem, teljesen jóllakottnak éreztem magam. Ez nagyon boldogító és felszabadító érzés volt számomra, tudtam, így már menni fog. A kúra során ez a boldogság sok-sok másikkal egészült ki: rendkívül energikus vagyok, a bőröm sima és puha, a kilók csak úgy olvadnak le rólam. A közvetlen munkatársaim kb. 15 nap múlva kezdtek el gratulálni nekem, milyen jól nézek ki. A legjobb az volt, amikor Ferencz Judit stílustanácsadóval találkoztam, aki július végén (a bombanő partin) látott utoljára. Az ő döbbenete és dicsérete feledtetett velem minden nehézséget. Mert azért azt se higgye el senki, hogy minden csodás és tökéletes volt. Ahogyan Éva mondta nekem, meg kell járnia mindenkinek a „hős útját”, azaz le kell küzdenie nehézségeket, mint a mesebeli királyfinak. Az én legnagyobb próbatételeim a munkahelyi túlterhelés, egy erős hasmenéssel járó vírusfertőzés, a férjem komoly betegsége voltak. Amikor a férjem olyan beteg lett, mint amilyennek az elmúlt 10 évben nem láttam, értettem meg, hogy az én hasmenésem semmi volt ehhez képest, s a juice-ok segítségével olyan erős vírust győztem le két-három nap alatt, amelyik őt két és fél hétre kifektette. Éva az örömökben és a nehézségekben is osztozott velem a kúra egész ideje alatt. Az ő mindennapos dicsérete és elismerése, biztatása, bátorítása, számlálhatatlan jó tanácsa nélkül nem tudtam volna végigmenni ezen az úton. 

A saját tapasztalatomból kiindulva bátran ajánlom ezt a kúrát a nagyobb túlsúllyal küzdő nőknek és férfiaknak, akik a fogyás mellett önbizalmat, energiát és új életerőt nyerhetnek. A 30 nap alatt elfogyasztott 90 liter víz, valamint 200-240 kg zöldségből készült kb. 120 liter juice újjáépíti a testet, de szerintem a lelket is. 😊

Amikor a 2020 Tudatos Bombanője címet elnyertem, azt gondoltam (és mondtam), ez a sok ajándék egy-egy kapu, egy-egy lehetőség a számomra, amelyekkel élnem kell. A juice-lakoma kúra az egyik ilyen. Segítségével megerősödtem a jóban, megláttam, hogy valóra válik, amit csak reméltem, s 14 kg-mal könnyebben, energikusan, szépen és magabiztosan látok neki a 40 kg túlsúlyomból az utolsó tíz lefaragásának. Köszönöm Ági! Köszönöm Éva! Életem jótevői vagytok. 

N. G. Dia