Rólunk

Hitvallásom

„Ételed legyen a gyógyszered, gyógyszered legyen az ételed!”

(Hippokratesz)

Ez a több ezer éves idézet tökéletesen elmond mindent, amit én csak sok-sok szóval tudnék kifejezni.

Őszintén, mélyen hiszek a természet tökéletességében. Abban, hogy a Földünkön semmi nem a véletlen műve. Tökéletes egység, harmónia van a világunkban mindenhol, a mi szervezetünkben is, mögötte pedig egy számunkra még teljesen meg nem ismert, végtelen, felfoghatatlan intelligencia, aki gondoskodik minden élőlényről. A természetben mindig is megvolt és most is megvan az Ember számára a legmegfelelőbb  táplálék, minden bajára a gyógyszer, ami Egészségessé tesz bennünket,   a szervezetünk számára legjobb formában,  káros mellékhatások nélkül. A természetet nem kell kitalálnunk, hiszen adott, a táplálékainkkal együtt. Bármit ebből elveszünk, hozzáadunk még nem lett jobb. Meg kell tanulnunk alkalmazni, becsülni és együttműködni velük. Egységben az Erő!

Ezek az egyszerű dolgok a legnagyobb  kincseink, zöldségek, gyümölcsök, gyógynövények, magok, csirák, olajak, gyógyvizek, napfény, friss levegő. Én pedig minden nap hálás vagyok nekik, hogy használhatom őket, nekem adják magukat, kihúznak a nyavajáimból, energiával töltenek fel, jobbá tesznek.

Juiceok, smoothiek, saláták ezek esszenciája,  csak talán modern, újra gondolt változatban, a rohanó, felgyorsult életmódunkhoz igazítva!

Szóval: Just Juice It!

 

Küldetésünk

Arra vállalkozok jómagam (Juice ☺) és a csapatunk (More☺), hogy minden tapasztalatukkal, tudásunkkal, rendszerünkkel vissza navigálhassunk Téged az Egészségesebb Önmagadhoz. Segíthessünk egyszerűen csak rendet rakni, eligazodni odabent, létrehozni azt az ideális belsőállapotot a kúráink segítségével, amiben a szervezeted tud regenerálódni, méregteleníteni, energiához jutni, lugosítani, fogyni, azaz gyógyulni és újra egészségesen működni.

Harmóniában lenni a testeddel, belső világoddal és a kinti világgal. Juice Bőség Kúráinkkal azokat a belső feltételeket segítünk megteremteni, amiben ez az öngyógyító folyamat meg tud valósulni. Azt mondják Test a Lélek Temploma, Lélek pedig az Oltár ebben a Templomban! Lakberendező vagyok☺, csak most a „Nagy Főnöknek” dolgozok és az Ő házait, templomait takaríttatom, rendezem, újítatom fel a juice „munkatársak” segítségével, teszem harmonikussá, viszünk fényt bele, hogy jó, egészséges, örömteli legyen benne élni☺!

Bár ez egy hatalmas feladatnak tűnik, a Maraton is egy lépéssel kezdődik….!

„Elszántság kívül, elszántság belül,
Lám az elképzelhetetlen eredmények könnyen elérhetővé válnak.”

(Sri Chinmoy)

Nekem pedig a leghálásabb rész jutott a feladatokból☺, elsősorban hogy jól érezzem magam a bőrömben, tükrözzem és képviseljem amiről írok és beszélek. Ha innen nézzük ez könnyű feladat és szenvedélyesen imádom. Érdemes érte reggel korán felkelnem, meditálnom, sportolnom, juicet csinálnom és innom, mert ragyogóan, energikusnak érzem magam tőle a bőrömben, az egyetlen módja, hogy jó példa lehessek számotokra, akiknek én vagyok az összekötő kapocs a juice és az eredménye között.

Szeretem a zöldeket, a gyümölcsöket, az egyszerű dolgokat, a természetet. Nincs mellékhatása, ha csak az nem, hogy kortalanná, derűssé, bizakodóvá, egészségessé válsz!

De ne higgy nekem, gyere próbáld ki magadon!

Ha nekem sikerült, Neked is fog!

A vállalásom eme része, még az előzőeknél is inspirálóbb, motiválóbb, hálával telibb, mert túl mutat rajtam. Mások Jól-Létéhez egy picit is hozzájárulni, adni, tenni az messze több, minthogy én jól érzem magam a bőrömben.

Az én történetem:

A Zöld levekkel való kapcsolatom immáron 17 évre nyúlik vissza.

Amikor a kislányommal várandós lettem, a kisfiam még csak 7 hónapos kisbaba volt. Na akkor nagyon megrémültem, hogy most mi lesz? Velem még csak hagyján, de a baba a hasamban hogyan fog egészségesen fejlődni, miből?

Hiszen az összes tartalék, ami talán még volt bennem azt úgy éreztem hogy a fiamnak adtam. Még magam sem töltődtem fel újra. Ekkor 39 évesen, nem a húszas éveimben jártam már, amikor két vállrándítással elintézzük, még mindent lazán kibírunk, reggelre mindent kiheverünk.

A gyermekeim apja, aki becsülettel végig asszisztálta az áldott állapotot, és kettőnk helyett is étkezett, a szülésem után jelentős túlsúllyal rendelkezett.

Így mindketten elég motiváltak voltunk a változtatásra ☺.

Akkoriban jelent meg Robert O. Young könyve, a PH csoda, ami aztán elindította ezt a zöldhullámot, lugosítást kishazánkban, sőt a világban. Rengetegen zöldfű – poros kulaccsal közlekedtek, lúgosítottak. Talán van közületek is, aki emlékszik rá☺.

Young egy vérbiológus, a nevéhez fűződik a száraz vércsepp analízis is.

Ő könyve volt az első számomra, aki az emberi szervezet működéséről, az összefüggésekről, következményekről és azt hogyan fordíthatjuk vissza, olyan izgalmasan irt, hogy le sem bírtam tenni. Mintha egy Agatha Christie krimit olvasnék. Ő írt arról, hogy mielőtt egy életmód váltásba kezdesz, takarítsd ki a szervezeted. Hiszen koszos lakásba beköltözni senki sem szeret, akar! Ez a nagytakarítás lenne a léböjt kúra. Juice kúra.

De, hogyan kell csinálni egy juice kúrát? Léböjt, zöldség levesekkel, gyógyteákkal, vízzel létezett itthon is, de juicokkal nem igen.

Elkezdtünk keresni, kutatni a neten. Bingó, Amerikában már létezett, bár ott is kísérleti, gyerek cipőben járt. De találtunk 90 napos kúra történet leírást, fotókkal. Leginkább elhízott, cukorbeteg, magasvérnyomásban, magas koleszterinben stb. szenvedő fiatalok, akik nyitottak voltak és nem akartak életük végéig gyógyszereket szedve, elhízva élni, kezdték el csinálni. Az eredményeik pedig maga volt egy kisebb fajta csoda.

Csak jókat olvastunk, nincs mellékhatás, hiszen ez gyümölcs-zöldség, nem kemikál.

Nagyon-nagyon belelkesedtünk, elszaladtunk az üzletbe, megvettük az első juice gépünket. Majd a piacra és ládaszámra hordta haza a párom a zöldségeket, salátákat, almát, répát. Mindent lejuicoztunk, amit kaptunk. Ebből néha meglepő finomságok születtek, néha ihatatlanul borzalmas, keserű löttyök. Közben megszületett egészségesen a lányunk, vörösbőrűen, mert a sok cékla, répa juicetól, amit ittam megváltozott a bőre színe, hónapok teltek el, de kifehéredett☺ szerencsére☺!

Ezzel a nagy lendülettel kezdődött a juice kúra történelem az életünkben, ami akkorának bizonyult, hogy a mai napig is kitart mindkettőnknél. Számtalan alkalommal kihúzva minket az egészségügyi problémáinkból, leolvasztotta rólunk a felesleget.

Férjem első juice kúrája 42 napig tartott. Napról napra jobban nézett ki, kitisztult a szeme (aki teljes növényi étrenden van, egészen más lesz a tekintette, hihetetlenül tiszta lesz a szeme fehérje és a szeme színe is), rendeződött a koleszterin szintje, a magas cukor és vérnyomása, nem beszélve, hogy szinte vissza fiatalodott 10 évet, attól a csekély 27 kg-tól, amit gond nélkül leolvasztottak, méregtelenítettek a varázslatos zöld italok. A bőre visszaállt, nem ereszkedett meg, ez is hihetetlen volt ennyi fogyás után. Sőt bársonyos és kisimult volt. Maga lett a kétlábon járó egészség. Zöld juicok nélkül nem is ment sehova otthonról. Szerintem mai napig ez az egészségének a kulcsa, kabalája☺.

Hogy született mindebből a Juice and More?

A gyerekeimmel lefekvéshez készülődve arról beszélgettünk ki mi lesz, ha nagy lesz? Majd megkérdeztek engem, anya te mit szeretnél csinálni? (ha felnővök a feladathoz☺). Akkor fogant meg, a lakberendezésen kívül, (lakberendező vagyok) a konyhában alkotást és a Juicokat szeretem, hány éve kísérik az életem, ragaszkodom hozzájuk, segítenek nekünk. Bizony mennyire jó lenne, ha erről több ember tudna és használhatná az egészsége érdekében. Ha én ezt át tudnám adni másoknak is!

A következő napokban kislányom a logo tervezéssel töltötte az idejét. Esténként pedig egy füzetbe cég neveket irtunk aztán szavaztunk.

Így született az első kép, ami azóta is a szobám falán az álomtablómra van tűzve, várva, hogy egy napon szárba szökkenhessen.

És a név is, ami kifejezi, hagyd, hogy a Juice több legyen az életedben, mint egy zöldség-gyümölcs lé, engedd, hogy elnavigáljon téged az Egészségedhez, tanítson és utat mutasson a Harmóniához. Ne érd be kevesebbel! Aki a Holdat célozza meg, legrosszabb esetben is a csillagokig jut!

Innen újra évek teltek el, kanyarok, sodródások, míg megerősödött, ellenállhatatlanná és sürgetővé vált ez a hívás.

Az első céges emblémánkat Simon András grafikusművész tervezte és áldotta meg. Az ő munkájából indultunk ki és készült el a weboldal grafika. A Test a Lélek Lakhelye-Temploma ahhoz, hogy ez a Lakhely, azaz a szervezetünk egy meleg, biztonságos családi fészek lehessen, szükségünk van szív és a természet kincseire, a zöldség, gyümölcsökre, növényekre, hogy tápláljanak, szolgáljanak erős alapul a Házunknak. Ennek egy igen hatásos, gyors módja a JUICE.