A titkos hozzávaló

Mindenki hallott már a PH kifejezésről?

Anélkül, hogy ebbe részletesen szeretném beleásni magunkat, a lényege a következő: A PH értékkel valami savasságát, illetve lugosságát fejezzük ki. (A P: potenz, erőt jelent, a H a Hidrogénionok koncentrációját egy adott oldatban). 0-tól, ami a legsavasabb érték 14-ig, ami a leglugosabb érték, terjed. A semleges állapot a 7-es érték. A vérünk normális  PH értéke 7,350 és 7,380 között van, ideális a 7,365 érték, enyhén lúgos.  Az emberi testben kb. 5-6 liter vér kering, ahhoz hogy ez eljuthasson a test minden részébe a szivünk naponta kb. 100.000 alkalommal húzódik össze. Minden egyes dobbanással 70 gr vért továbbit, naponta mintegy 8 tonnát. Kb. 3 percenként halad át újra meg újra a sziven. Amint a vér eléri a negatív töltésü egyensúly állapotát pl. már nincs szüksége arra, hogy zsirban raktározza el a savakat.

A vörösvérsejtek feladata az Oxigén szállitás és hogy eltávolitsák a hulladékot a sejtekből. Kulcs szerepe van abban, hogy ideális testsullyal éljük le az életünket. A vér határozza meg testünk belső  környezetét: ha savas a vér, savas a test, ha lúgos a vér, lúgos a test. Ráadásul a vérsejtek átalakulnak a test más sejtjeivé csont, izom, szív, máj stb., amire éppen szükségünk van. Minden másodpercben 3-4 millió uj vérsejtet és 11-13 millió egyéb sejtet hoz létre. Ezért fontos gondoskodnunk, hogy a legjobb anyagokkal dolgozzon a saját érdekünkben!

Amikor valakinek egészséges a teste, lúgos, azaz elektronokban gazdag ételeket eszik, akkor egészséges vérsejteket épit, ennélfogva egészséges testsejteket. Amilyen a vér, olyan a test. Amilyen a test, olyan a vér. A vér minősége – így a testé is – az elfogyasztott italok és ételek minőségétől függ nagy mértékben.

A nyers zöldségek és gyümölcsök tele vannak elektronokkal, azaz nagy a töltése, ezért magas az energiája.

Ha valaki elkezd zöldségeket, gyümölcsöket enni, már megtette az első lépést. De ezeket meginni még hatásossabb. Rengeteg fajta könnyen felszivódó vitamint, ásványi anyagot, makro-tápanyagot tartalmaznak, köztük aminosavakat (fehérjéket) rostokat, enzimeket. Egy másik kulcsfontosságu tápanyag bennük: a KLOROFILL. Ez adja meg a növények zöld szinét, Zöld vérnek is hívják, ez segit nekik magukba szivni  a fényt – a nap energiáját (ez a fotoszintézis). A klorofill molekuláris szerkezete nagyban hasonlit a hemoglobinéhoz – ahhoz az anyaghoz, amitől a vörösvérsejtek  a vörös szinüket kapják, ami segit nekik az oxigén szállitásában. Csak a központi atom a hemoglobin esetében a vas, a klorofillnál magnézium. A klorofill segit abban, hogy a vér a test minden pontjához oxigént tudjon eljuttatni, így testünk sejtjei erősebbek lesznek.

Most kanyarodjunk vissza a juicokhoz.

Ha mindezzel tisztában vagyunk nem kérdés már miért igyunk juicokat.

Napi 1-1,5 l juice előállitásához kb. 2x-es mennyiségű zöldség, gyümölcsöt számolhatunk.

Bármit, bármivel juicolhatunk, a zöldségek és gyümölcsökben lévő tápanyagok szinergikus hatásra lépnek egymással.   Bátran kisérletezhetünk, használhatunk idény jellegü termékeket, csak az izlésükön mulik mit iszunk, mindenképpen jót teszünk  a szervezetünknek. Minél többet fogyasztunk belőle, annál jobb, annál egészségesebb, energikusabbak, vitalizáltabbak és ideális testsúlyuak leszünk. Hozzáteszem, a kaloriaértéke alacsony, könnyen és gyorsan emészthetô. Kajakóma nélkül azonnal energiához juttatja a testünket, azaz újratölti! Minél többet iszol belőle, annál jobb, ebben az étrendben Bőség van:)!

Többféle Tisztitó és Feltöltő eljárás, Kúra létezik. Mindegyiket kipróbáltam már. Mindegyiknek meg van, hogy miért jó, mit tud, mikor célszerü alkalmazni. De mivel minden emberi szervezet más, a kúrát mindig a test visszajelzéseihez kell igazitani. Sosem lehet, szabad kívülről szigorúan meghatározni és betartatni azt!

A szervezet a kúra ideje alatt méregtelenít és  regenerál. Ezért jóval több kiméletre  pihenésre, nem annyira megterhelő edzésre van ilyenkor szükség. Ezt az időt befelé  fordulásra, megállásra, meditálásra, olvasásra   nagyon érdemes felhasználni.

Just Juice It!

Tavaszi fáradtság? Felejtsd el!

Tavaszi fáradtság? Felejtsd el!

Tavaszi fáradtság, téli bunda alatt elrejtett plusz kg-ok, fejfájás, magas cukor-, koleszterin-, vagy vérnyomás? Farkaséhséggel veted rá magad az ételre, mert a rendszertelen étkezés miatt  leesett a vércukorszinted és majd elájulsz? Inzulinrezisztencia, amit...

bővebben
Teérted, Te Érted?

Teérted, Te Érted?

Mindenki életében vannak időszakok, amikor túlhajszolt, energiátlan, állandóan fáradt, semmihez nincs kedve. Erőtlenül roskad le a tv, vagy a computer elé és csak bámul ki a fejéből. Amikor legszívesebben elbújna a világ-, a családja elől, az örökmozgó gyerekei elől...

bővebben
Tedd magad töltőre a JUICE-al

Tedd magad töltőre a JUICE-al

űíA kérdésre, hogyan tölthetnénk fel magunkat, hogy kaphatnánk újra energiára, fogyhatnánk le, erősíthetjük az immunrendszerünk a legrövidebb idő alatt a leghatékonyabban számomra egyértelműen JUICE a válasz! Miért pont juicokkal? Mert a leggyorsabban hatnak, mint egy...

bővebben