Ittál ma már eleget? De mi az elég és miért olyan fontos a VÍZ!

Egy „picit” a Vízről, a H2O-ról

Miért olyan különleges, azonkívül,  amit mindenki tud, hogy ha nem iszunk 2-3 nap múlva kiszáradunk és meghalunk. Mit is történik vele a szervezetünkben?

A  Földnek és a testünknek  a 70 % víz. (A testünk ugyanazokból az elemekből áll, mint a Föld, talán már van rá egy vizsgálat, hogy ugyanolyan %-ban is:), nem lennék meglepve:)!

Egy felnőtt 80 kg-os ember testéből kb. 54 l víz. Az agyunk 78%-a, a vér 86 %-a, a szív 77%-a, a máj 84%-a, az izmok 70%-a, a csontok 20 %-a, a bőr 64 %-a víz.

A víz az emberi élet alapja, víz nélkül nincs egészséges élet, sehol, a Földön sem.

A víz legfontosabb feladata a szervezetben:

  • a tápanyagokat és az információkat szállítja a sejtekhez
  • eltávolítja az anyagcsere felesleges salakanyagát
  • karbantartja a sejtek elektromágneses teréhez szükséges elektron-, és protonszintet
  • párásítja a levegőt, amit belélegzünk
  • rugalmassá teszi az ízületeket,  a csontok összekapcsolásához
  • a legfontosabb szerveinket védő rugalmas burkot, hártyát is a víz alkotja.

Tudtátok, hogy nappal és  éjszaka, miközben alszunk a szervezetünk több, mint fél-fél liter vizet veszít a légzéssel, verejtékezéssel. Amikor felébredünk ezt rögtön pótolnunk kellene, hiszen deficittel indul a nap. Helyette elfogyasztott kávé viszont vízhajtó hatással bír. 

Bőrünkön keresztül szintén fél liter párolog el, kiválasztó szerveinken keresztül további mennyiséget veszítünk.  Ha  több víz ürül ki  a szervezetünkből, mint amennyire szüksége van, el kell vonnia a csontokból, vagy más szervekből, hártyákból, hogy a vér keringéséhez megfelelő mennyiséget fenntartsa.

Tudod, hogy, amikor napközben ásítozol, sokszor csak szomjazik az agyad?

A test vízhiányát elsőként a vér sínyli meg, mert besűrűsödik. Apró bizonyíték: Mindenkinek elmondják, amikor vérvételre megy reggel éhgyomorra, előtte igyon sok-sok vizet,  ha nem akarja, hogy a vérvétel maradandó horror élmény legyen, hiszen a besűrűsödött vért nehéz lecsapolni.

A vér mennyisége vízhiánynál lecsökken, a vörösvérsejtek csoportokba állnak össze, így viszont nem tudnak megfelelő mennyiségű oxigént szállítani. Ettől mi  fáradtak, gyengék és álmosak leszünk, szív izmunk pedig nagyon érzékeny a vízhiányra.

A szövetekben elindul a savasodás. A Víz  megváltozik a vérben, az addigi kicsit lúgos (PH 7.365) kémhatása megváltozik, átalakul savassá. A Víz az egyetlen anyag a bolygón, amely tud lúgos is, savas is lenni.

Amikor savasodás van, előbb-utóbb gyulladás is lesz. A betegségek csak savas közegben tudnak létrejönni. Lúgosban nem.

Ha az ember lúgos közeget tudna teremteni belül, nem  lenne beteg.  De mit csinál a szervezet, ha mi nem iszunk, és ő nem jut kívülről Vízhez. Elkezd lúgosítani, hogy életben maradj. Keres Kalciumot, amit  elvon onnan, ahol van. Pl. a csontokból és így kialakul a csontritkulás.

Tudtátok, hogy a fejbőr alatt van a szervezetnek ásványi anyag raktára, kiüríti azt is. Elkezd hullani a haj. A vizet és a Kalciumot  először nem a létfontosságú szervekből, de később, ha kell onnan vonja el. Legutoljára marad a szív, az agy és a vér. Ha a vér savas lesz, beáll a halál. Nem egyszerűbb, ha vizet  iszunk, napi 2-4 l-t. Nem lenne bölcs, ha megtanítanánk gyerekeinken is, hogy cukros levek, helyett, ami savasít, vizet igyanak.

A japán tudós Masaru Emoto,  csodálatos fényképeket készített vízkristályokról, amelyek más és más alakzatot vettek fel attól függően, hogy mit mondtak, programoztak, vagy milyen zenét játszottak nekik. Amikor ezek a fagyott vízcseppek elolvadtak, vízzé váltak, majd újra lefagyasztották őket, ugyanazt a kristályformát vették fel. Tehát a víz, lát, hall, érzékel, programozható és memóriája van, információt hordoz és közvetít, gondolkodik, képes változni, átalakul, alkalmazkodik, azaz él. Egy nagyon különleges fizikai anyag. A Víz energiát közvetít, mindegy milyen energia jön, ő annak megfelelően reagál.

A szép szavakra, mint Szeretet, Hála, Boldogság, ima, szép zene, a víz érti és átveszi az információt, gyönyörű kristályszerkezetet hoz létre.

Csakhogy a bennünk lévő (70 %) víz is ugyanilyen, reagál. Amikor mi rosszkedvűek, stresszesek, dühösek, mérgesek vagyunk,  ronda, becsmérlő, vagy szép szavakkal illetjük magunkat ezt az információit is átveszi és megteremti a érzéseidnek megfelelő közeget. Ha te „savazod” magad savas lesz a belső környezeted is. Ehhez aztán kiválasztod a megfelelően illő savasító ételeket is és nehéz helyzetbe kerülsz.

Ha belép a szobába egy ideges, dühös, azaz rossz energiával lévő valaki, megváltozik a légkör, megváltozik az energia. A jó-, vagy a rossz légkör a belőlünk kijövő energiából fakad. A levegőben lévő páravíz közvetíti neked. Mi mindent tudunk a vízen keresztül közvetíteni. Minden csepp vízben, benne van az egész közeg információja. A tengercseppben az egész tengeré, a vércseppben az egész testé.

A Víz az egyetlen anyag, ami ezt megengedi, mindenben és mindenhol ott van.

Talán nem véletlen, hogy az élet nem tud kialakulni víz nélkül. Az  élet nem tud létrejönni halott dologból.  A kultúrák is  mind egy nagy folyó mellett alakultak ki. Mi életünk is a vízben kezdődik, lebegünk az anyaméhben, a magzatvízben, aminek összetétele megegyezik a tengervizével.

Ahhoz, hogy boldogan éljünk és egészségesen, azért személy szerint mi tudunk tenni a legtöbbet. Erre időt kell szánni, amiből általában mindenkinek a legkevesebb van. Itt az idő, hogy igyunk 2-3 l vizet, együnk-igyunk friss gyümölcsöt-zöldségeket, programozzuk a testünkben lévő vizet, mint Emoto professzor tette a vízzel. Meditáljunk. A meditáció fókuszálás tiszta, szép érzésre, gondolatokra.

Szintén Emoto professzor, aki egy Vízklinikát alapított, és betegeit napi min. 6 l víz megivásával gyógyítja. 

Ugyancsak az Ő véleménye: A Hála és a Szeretet helyes aránya 2:1, azaz, mint a vízmolekulában a Hidrogén és az Oxigén aránya.

Emoto professzor több kísérletet is közzé tett, amelyben a vízre ható gondolatok, érzések erejét fotózta a megfagyott vízkristályokon.

Pl. Tokiói irodájában az asztalára tett egy pohár csapvizet, mivel a víz klóros volt, nem sikerült kristályokat létrehozni belőle. Megkért a világ különböző tájain élő 500 embert, hogy egy megadott időben a Köszönöm szót üzenjék a víznek. A Víz megváltozott, gyönyörű kristályok alakultak ki benne.

De ugyanezt tapasztalhatjuk a növényeknél, aminek figyelmet szentelünk és jó érzéseket közvetítünk felé az növekedésnek, fejlődésnek indul. Nincs ez másként a testünkkel, de az emberi kapcsolatainkkal sem.

A Víz programozhatóságát, memóriáját használják a Homeopátiás szerekben és a Bach virágterápiában is.

Végezetül egy érdekes kísérlet:

Amikor a Víznek megmutatták a Boldogság szót, gyönyörű kristályokat hozott létre.

A Boldogtalanság szóra azt gondolták, hogy torz, töredezett kristályt fog alkotni a Víz. De nem így történt. Szép, hatszögletű darabok lettek,  csak mintha kettévágták volna őket. Úgy tűnt, hogy a Víz minden tőle telhetőt megtenne, hogy kristályokat hozzon létre.

A Boldogtalanság nem a Boldogság ellentéte, hanem a Boldogság megteremtéséhez szükséges folyamat, a kötél két vége. Gondoljunk a hullámokra, ha a Víz nem zuhanna alá, soha nem emelkedhetne fel, vagy haladhatna előre. Ilyen az élet, áramlik, mint a VíZ.

Just Juice It!

Tavaszi fáradtság? Felejtsd el!

Tavaszi fáradtság? Felejtsd el!

Tavaszi fáradtság, téli bunda alatt elrejtett plusz kg-ok, fejfájás, magas cukor-, koleszterin-, vagy vérnyomás? Farkaséhséggel veted rá magad az ételre, mert a rendszertelen étkezés miatt  leesett a vércukorszinted és majd elájulsz? Inzulinrezisztencia, amit...

bővebben
Teérted, Te Érted?

Teérted, Te Érted?

Mindenki életében vannak időszakok, amikor túlhajszolt, energiátlan, állandóan fáradt, semmihez nincs kedve. Erőtlenül roskad le a tv, vagy a computer elé és csak bámul ki a fejéből. Amikor legszívesebben elbújna a világ-, a családja elől, az örökmozgó gyerekei elől...

bővebben
Tedd magad töltőre a JUICE-al

Tedd magad töltőre a JUICE-al

űíA kérdésre, hogyan tölthetnénk fel magunkat, hogy kaphatnánk újra energiára, fogyhatnánk le, erősíthetjük az immunrendszerünk a legrövidebb idő alatt a leghatékonyabban számomra egyértelműen JUICE a válasz! Miért pont juicokkal? Mert a leggyorsabban hatnak, mint egy...

bővebben
A titkos hozzávaló

A titkos hozzávaló

Mindenki hallott már a PH kifejezésről? Anélkül, hogy ebbe részletesen szeretném beleásni magunkat, a lényege a következő: A PH értékkel valami savasságát, illetve lugosságát fejezzük ki. (A P: potenz, erőt jelent, a H a Hidrogénionok koncentrációját egy adott...

bővebben